MMC RTV SLO – Dve skupini v boju za ustanovitev slovenske zveze za e-šport

Izvleček iz prispevka:

Ljubitelji e-športa bodo v bližnji prihodnosti dobili svojo zvezo. Sočasno se pojavljata celo dve skupini, ki želita ustanoviti zvezo. V eni so že vzpostavili prve stike s pristojnim ministrstvom in Olimpijskim komitejem Slovenije.

V eno od skupin so se združili Društvo za elektronske športe ‒ spid.si s partnerji, glavni cilj ustanovitve zveze pa je popularizacija, legitimizacija in standardizacija tega področja v Sloveniji skozi dejavnosti, usmerjene na skupnosti igralcev, ekip, organizatorjev in sponzorjev v Sloveniji.

Zavašnik predstavlja sedem glavnih točk programa, ki jih bodo zasledovali pri ustanovitvi zveze. V ospredju je priznanje e-športa kot samostojne športne panoge s strani Olimpijskega komiteja Slovenije in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, standardizacija pravil za posamezne discipline ter izdelava in izvajanje programov izobraževanja sodnikov ter zagotavljanje skladnosti na območju Slovenije. Skupina želi tudi začrtati nujne tehnične in sistemske pogoje za igranje v vseh kategorijah.

Celoten prispevek je na voljo na spodnji povezavi:
https://www.rtvslo.si/sport/preostali-sporti/dve-skupini-v-boju-za-ustanovitev-slovenske-zveze-za-e-sport/524468